Resum Revista19: Emigració 1.    Vore-la sencera
Verema a França. L'emigració a Paris als anys 60. Xeresans a Igualada. El Paisatge de l'arròs. 
Resum Revista18: Bibliografia de Xeresa.    Vore-la sencera
Passeig pel terme 14.Sendes de muntanya. El Racó de la Ferradura 1a, 2a i 3a època. Inventari bibliografic de Xeresa. Entrevista al ti Traquet.  L'enderrocament de la Servana
Resum Revista17: L'escola 2.    Vore-la sencera
Passeig pel terme. Xeresa i la seua ermita. L'escola franquista. L'escola de Xeresa 1940-1960. El cultiu de l'arròs. Terratrèmols a la nostra terra. Mandonguilles d'abadejo.
Resum Revista16: Oficis d'abans.    Vore-la sencera
Passeig pel terme. Sobre oficis d'abans: Margener, forner, ferrer, mestre d'aixa, esquilador, emblanquinadora, pouer, sabater...Oficis entorn els animals de treball. Cartes de guerra. Tomas de Pacal director de teatre.El nostre Patrimoni.
Resum Revista15: De l'estiu a l'hivern.    Vore-la sencera
Passeig per la marjal 3. PATRICOVA Zones amb risc d'inundació al nostre terme. Baldomero Serra Morant. La Venta. El senyor Carlos.

Resum Revista14: L'Estraperlo.    Vore-la sencera
Passeig per la marjal 2.Temps d'estraperlo. Estraperlo a Xeresa: Daniel Pellicer "Moliner". La contaminació per nitrats. Les persones que fan la nostra història. El clima de Xeresa. Animals endèmics. Més sobre la Servana.

Resum Revista13: L'Esglèsia.   Vore-la sencera
Una passejada per la Creueta. Apunts per a la història de l'Esglèsia de Xeresa. Aproximació a la seua cronologia. Paella d'abadejo i ceba.

Resum Revista12: L'aigua.    Vore-la sencera
Una passejada pel Mondúver. El cultiu de la canya de sucre a la Safor 2a part. Fonts, codolles i aiguamolls. La Cisterna...

Resum Revista11: Evolució del casc urbà.    Vore-la sencera
El cultiu de la canya de sucre a la safor. Possible història de Xeresa 2a part. Evolució del casc urbà. Sobre la marjal de Xeresa. Els figatells de Paco Gostí.

Resum Revista10: Els Emboscats.    Vore-la sencera
Els Emboscats a Xeresa.La cova dels Emboscats 2. Els que no anaren. Les campanes de Xeresa. Jardins i jardineres. Les sardines salades

Resum Revista 09: L'Escola a Xeresa 1.    Vore-la sencera
L'éscola a Xeresa fins l'any 1939. La cova dels Emboscats. Els que varen anar 2 (records d'un supervivent de la batalla de l'Ebre). Les coques escaldades.

Resum Revista 08: Els successos.     Vore-la sencera
L'època dels successos. Els greus successos de Xeresa. Els qui patiren els successos. Al·legacions al P.A.T.R.I.C.O.V.A. Línies d'Alta Tensió i salut.

Resum Revista 07: Temps era temps.     Vore-la sencera
Itinerari: Pla de la Vella. Avenc del Cingle Tancat. Aproximació a la història de Xeresa. Dels que varen anar (records d'un supervivent de la batalla de l'Ebre). Antoniet el pilotari. Resum de l'informe arqueològic sobre la Servana. Vicentico "El Terrible". La caçalla: Palomes i canaris.

Resum Revista 06: El Barranc 2a part.     Vore-la sencera
Itineraris pel terme:La terra roja. Galeria de la font del Molí. Barrancades a Xeresa. Més sobre el barranc i més sobre la Servana. Ai, Carritx..! Recepta de cuina: Arrós caldós d'estiu.

Resum Revista 05: La Servana.     Vore-la sencera
Itineraris pel terme: Per la Pedrera. La cova dels canallons. El lloc de la Servana, habitat des de fa milers d'anys, està amenaçat. L'al·legació. Els nostres cognoms. Sant Antoni i el corral de Milhores

Resum Revista 04: Com érem.   Vore-la sencera
Itineraris pel terme: Voltant el Calamau. L'avenc de "Campanero". Com era el paissatge a Xeresa al 1956. Allò que anem perdent: costums, forma de viure, llenguatge.... Els Vich i Xeresa.

Resum Revista 03: El Barranc 1a part.   Vore-la sencera
Itineraris pel terme: Fugides pel barranc. El barranc, espina dorsal del poble. Obres al barranc.La cova de Pellicer: Els forns de calç. Recepta de cuina: Anguiles i "molinaes". Història recent:El cementeri nou.

Resum Revista 02: Festes de carrer.   Vore-la sencera
Itineraris pel terme: El Piló de l'Horta.La cova del motor de La Viuda. Història recent: El rellotge del campanar. Les festes de barri dels anys 50. Les nostres plantes: La rosella.