ALTRES PUBLICACIONS     Inici

Ens interessa la conservació i recuperació de: la nostra llengua, el patrimoni cultural i el medi ambient, sobretot al nostre entorn Xeresà, i per extensió, al saforenc, valencià ....

La Cisterna 2000-2002.
Centre d'Estudis i Investigacions Xeresans.
ISNN: 1557-1873
Recopilació dels 12 primers números de La Cisterna editats durant els anys 2000, 2001 i 2002.
Al llarg de la seua curta existència s'ha alçat la veu de la memòria i s'ha escrit entorn el passat d'un poble, aquell viure que mai no tornarà i que calia recuperar de l'oblit. D'altres vegades s'ha posat el dit en les nafres recents que alguns no veuen o no volen vore. Malgrat els entrebancs la Cisterna continua eixint al carrrer; tres-centes famílies del poble ho fan possible.
Bestiari Equivocat.
Joan Lluís Mollà.
ISBN: 84-607-7861-0. Xeresa 2003
Llibre de relats en el que el seu autor, membre del Centre d'Estudis i Investigacions Xeresans, enceta la literaura de ficció. Les històries, malgrat el títol, no tracten sobre bestioles silvestres o domèstiques; els protagonistes són uns altres animalons d'espècie més recent al nostre planeta. Virtuds, penediments i desgràcies planen sobre els fulls i ens submergeixen en un món de cabòries.
Atzavara. De sirenes i pintors. Pahís
Ramon Navarro Bonet
Recull de narracions del patriarca del Centre d'Estudis i Investigacions Xeresans. En algunes recrea fets històrics extrets de vells lligams de l'Arxiu Històric Nacional i en altres; amb ironia, i fins i tot sarcasme, les trames que naixen de la seua jove, incisiva i sensual imaginació.
Teatre a l'Escola. El Rei Aram Sam Sam.
Vicent Bou Serralta. Editorial Camacuc.1998. ISBN: 84-86970-78-4
Vicent Bou, membre del Centre d'Estudis i Investigacions Xeresans, ens explica les seues esperiències en tallers de teatre a l'ensenyament i ens presenta l'obreta de teatre "El rei Aram Sam Sam" per poder representar-la amb alumnes de l'últim cicle de primària. També inclou una adaptació de la mateixa obra per a nivells inferiors.
EDICIONS CAMACUC
Arquebisbe Olaetxea, 18-b-Esq
46017 VALÈNCIA
El Ravalet de Xeresa
Salvador Roselló Ibáñez. Edita Ajuntament de Xeresa. 2004
Diverses generacions de pobladors del carrer del Ravalet de Xeresa han quedat immortalitzats en aquest llibre.
altres12.jpg (4717 bytes)
Diagnòstics de Salut Municipal. Xeresa
Vicent Serralta Bou. Edita Diputació de València. 1993.
Vicent Serralta, llicenciat en medicina i cirurgia fa una anàlisi de les característiques geogràfiques, climàtiques, hidrològiques i epiemiològiques de Xeresa.També descriu els recursos socials i sanitaris al nostre poble i l'estat de Salut.
altres11.jpg (3815 bytes)

Xeresa V Centenario 1497-1997
Salvador Roselló Ibáñez. Edita Ajuntament de Xeresa.1997
Transcripció i traducció al castellà del document: "Presa de possessió del lloc de Xeresa per la Duquesa Na Maria Enríquez en nom del seu fill En Joan de Borja 3r duc de Gandia

El document data del 5 d'agost de 1497.

 

altres13.jpg (8626 bytes)
Xeresa.101 Fotografies
Zubillaga. Edita Ajuntament de Xeresa.1992
Com diu el mateix fotògraf es presenten 101 imatges per a que el mateix espectador faça la seua interpretació.
altres15.jpg (5117 bytes)
Del Racó de la Ferradura 1976-1980
1992
Recopilació de la primera (1976-1977) i segona (1978-1980) època de les revistes El Racó de la Ferradura. Cal destacar que en aquesta edició falten els números 5 i 6 de la primera època.
altres14.jpg (4300 bytes)
Sang i ceba.
Pluja Teatre
Obra de teatre basada en contalles de persones majors del nostre poble i també d'altres pobles del voltant. L'obra estrenada a Bellreguart en els primers anys de la transició democràtica va tindré molt de ressó a la nostra comarca. Fou representada al nostre poble gràcies a les gestions de l'associació Joves Units. Pluja Teatre també representà a Xeresa, durant la mateixa època, la sàtira "El Supercaminal" que tractava el tema de l'autopista a la que tant es van oposar els llauradors del nostre poble.
La revista "Del Racó de la Ferradura" va nàixer com a órgan d'expressió de l'associació Joves Units de Xeresa. D'aquesta primera època (1976-1977) són els sis primers números; del primer d'ells, es feren cinquanta còpies amb tècniques caseres. Després fou l'associació de veïns l'encarregada de publicar la revista. En aquesta segona època (1978-1980) es publicaren set números, d'alguns d'ells, es feren tres-centes còpies. Quinze anys després, un grup de gent, tornà a publicar quatre números nous de la revista durant l'any (1995).

Edició Exhaurida

 

El llibre "Sucre & Borja" ens narra les transformacions produïdes a la nostra comarca, a partir de finals del segle XV, amb la compra de la vila de Gandia per part dels Borja i l'introducció del cultiu de la canyamel que substituí, en part, el dels cereals. La producció del sucre es realitzava als anomenats trapigs, triturant les canyes i coent la seua melassa. Galceran de Vich, senyor de Xeresa, construí un dels trapigs capdavanters a la comarca.

Generalitat Valenciana 2000. Edició a cura de Josep A. Gisbert Santonja

 

Contes de la Natura
Jesús Villaplana Ferrer. Il·lustracions de Jordi Garcia. Edicions La Xara.
Entranyables històries que transcorren per entorns naturals de la nostra comarca i que, de ben segur, la seua lectura ens farà estimar-los més.
La ciutat i els costums. Una aproximació a la vida quotidiana de la Gandia del XIX
Josep E. Gonga i Colomina. Edicions La Xara
Des de 1881 fins a 1893, durant una mica més d'una dècada, els canvis estructurals es van succeir a Gandia d'una manera vertiginosa: les noves línies de ferrocarril de vapor; les obres de la carretera d'Albaida i les de millora de la del Grau i la Platja; la construcció d'un pont sobre el Serpis per a la carretera Silla-Alacant; el port, la conducció d'aigües potables a la ciutat; el canvi de l'enllumenat públic de petroli a elèctric... Canvis que juntament amb uns altres de menys espectaculars es van introduir, a poc a poc, en la vida quotidiana dels seus habitants, moltes vegades sense que se n'adonaren.
Història de la Safor.
Jesús E. Alonso. Edicions La Xara
Aquest llibre planteja un diàleg necessari entre els historiadors i un públic interessat en la pròpia cultura, fugint d'estadístiques fredes. Ens posa al dia dels darrers avanços en el coneixement històric d'una de les comarques valencianes més vives culturalment i contribueix a confegir una Història del País Valencià més equilibrada i menys centrada en els nuclis provincials. Presenta una vocació integradora dels diferents aspectes que configuren la vida social i, per contra, s'allunya de l'anterior protagonisme dels personatges ilustres.
"La guía didáctica de la marjal de la Safor" : les editores són Mª José Viñals y Pilar Donat

Col·lecció Biografies Il·lustrades de BROMERA
Ausiàs March el poeta i el seu temps. de Rafa Matoses i Salvador Vendrell

Els Borja. Família i mite. Joan F, Mira
Més informació a Edicions Bromera

Anar al començament de la pàgina