Aragó - Província d'Osca


Castell de Loarre
(Loarre, La Foia d'Osca)

42º 19,528'N ; 0º 36,756'O   
Torre de la Reina

Situada junt a la porta d'accés de l'antic recinte fortificat. El seu espai interior es divideix en tres plantes. Exteriorment aquestes tres pisos es fan evidents per les diferències en la construcció de les seves obertures. En l'inferior trobem tres finestres en forma d'espitllera. En el segon pis, una mica més lluny de l'abast dels possibles atacants, trobem dues finestres adovellades de doble esqueixada.


El que més sorprèn és la galeria de finestres geminades del tercer pis. Sobta trobar unes finestres d'aquestes característiques en una torre destinada a la defensa. És segurament per aquests finestrals que la tradició romàntica l'ha acabat anomenant "Torre de la Reina".

Finestres geminades de la Torre de la Reina     Finestres geminades de la Torre de la Reina

..Finestres geminades de la Torre de la Reina


En el darrer pis s'obre també una porta en el mur nord. Aquesta ens condueix gràcies a una passarel·la metàl·lica cap a la Torre de l'Homenatge. Aquest pas està en part recolzat en un arc de mig punt de l'època de Sanç Ramírez, quan la torre va perdre el seu valor defensiu. Anteriorment el pas cap a l'altra torre es feia gràcies a una passarel·la de fusta que es retirava en cas d'atac, deixant l'actual torre de l'homenatge exempta.


Actualment la torre està coronada amb merlets que es van col·locar durant la restauració del castell. Es creu que estava coronada amb un cadafal de fusta.