osensei
kanji_aikido

Enllaços a videos recomenats

Pàgines web d'interès

L'Aikido

L'Aikido és una Art Marcial moderna però que segueix la tradició i les formes clàssiques de les Arts Marcials japoneses tradicionals. El seu fundador fou Morihei Ueshiba (conegut pels seus alumnes com O-Sensei), que després d'estudiar diferents Arts Marcials tradicionals va agrupar-les i adaptar-les fins a configurar el que actualment es coneix com Aikido.

A la provincia de Girona està molt estesa l'escola Yoshinkan, nosaltres oferim una alternativa a la mateixa en una regió on l'Aikido Aikikai és pràcticament inexistent

Quins objectius persegueix l'Aikido?

Com a Art Marcial que és, el seu objectiu principal és preparar pel combat al seu practicant. Ara bé, l'Aikido té una visió dels conflictes pacifista i no agressiva. En altres paraules, el practicant d'Aikido (aikidoka) no busca la baralla ni la confrontació, mai inicia l'atac i sols actua després de rebre una agressió. En aquest sentit, l'Aikido es pot considerar com una forma de defensa personal.

Però l'Aikido va molt més enllà de la defensa personal, el seus objectius són desenvolupar el cos i l'esperit. El cos a través de la pràctica regular, estimulant la flexibilitat, la coordinació i la correcta postura corporal. A més a més, practicat amb intensitat implica realitzar una forta activitat aeròbica. També l'esperit, en tant que no existeix la competició i s'estimula la cooperació, la no violència, la convivència i el respecte pels companys. A l'Aikido no hi cap intentar demostrar qui és el millor, el més fort, ni la fatxenderia, sols busca la millora personal i ajudar als companys a que també millorin.

És perillosa la pràctica de l'Aikido?

L'esperit propi de l'Aikido de respecte, de no violència, i d'adaptació a l'estat físic del company, fa que la seva pràctica no sigui especialment perillosa.

Mestres i webs d'interès

Podeu veure diferents videos de diversos mestres als enllaços que us proporcionem

Igualment, us proporcionem enllaços a altres webs que considerem poden ser del vostre interés