EducaPoker - ¡Aprende con la mejor escuela de poker!
accommodation in menorca calzado Casas de madera Canarias disfuncion fabrica muebles de baño Frentes de Armario marisco seguros medicos tarot videncia

My Recipes

PsicoTSI Project


Aquesta aplicació utilitza informació del servidor de jocs online Hattrick.org. Aquest ús ha estat aprovat pels desenvolupadors i propietaris del copyright de Hattrick.org, Extralives AB


Descripció

PsicoTSI 1.1.1.7
 
Ajuda
Instal·lació

Fòrum PsicoTSI
(foro.hattrick.tk)
   
Enllaços

Historial de Versions

Get Firefox! PsicoTSI Tool és una Extensió de FireFox 3.0.*.
Clica aquí per instal·lar-la.
PsicoTSI Tool és gratis. És necessari molt esforç pel seu desenvolupament. Si desitges donar suport a aquest projecte, pots fer-ho mitjançant una donació a través de PayPal.

NOTA: PsicoTSI Terminus Edition es distribueix com està. Instal·la'l i úsa'l baix la teva responsabilitat. Per ara funciona en Firefox 3.0.*.

 

Introducció

La “psicohistòria” és una ciència desenvolupada per Hari Seldon, en els últims anys de l'Imperi Galàctic. En un principi només el gran científic va treballar en la seva idea, que consistia en simular el comportament de la Galàxia (o de la Humanitat) basant-se en un sistema reduït i simplificat. Finalment, juntament amb un equip de grans matemàtics i psicòlegs, va descobrir que podia desenvolupar la psicohistòria basant-se en el comportament d'un sol món. Trantor, la capital de l'Imperi... i va funcionar. Mitjançant unes complexes equacions era possible calcular la probabilitat que succeís una crisi i preveure quines accions eren necessàries, per tot seguit fer-ne una simulació i comprovar-ne el seu efecte...

Ojalà existís aquesta ciència (en mans de bones persones).

Motivació

Hattrick no és només un joc de futbol, és un joc d'estratègia. Hi ha qui utilitza el HAM, hi ha que utilitza les estadístiques de supporter, el hottrick, l'experiència, els consells, el fòrum... doncs bé, nosaltres disposem de les  “xarxes neuronals”.

El meu problema és que, com a tot el món, m'agrada fer les coses ben fetes, és a dir, m'agrada guanyar. Per aconseguir guanyar al hattrick s'ha de tenir una bona economia, tant per fer fitxatges com pels sous, staff tècnic, etc. Una forma d'aconseguir-ho és mitjançant l'"steptrading" que consisteix en comprar jugadors amb subnivells elevats, entrenar-los un parell de setmanes i vendre'ls. Aquest és el futur (o present). Així són les coses. Amb les últimes mesures el "daytrading" s'ha acabat o si més no és molt menys rentable (relació €  guanyats / temps consumit). Així és com s'aconseguia l'èxit fa unes temporades, i sino mireu les transferències de la majoria de grans equips.

Doncs bé, el Projecte PsicoTSI consisteix en predir el TSI en base a les habilitats; i a la inversa, predir les habilitats en base al TSI. Com?

Xarxes neuronals

Les xarxes neuronals són unes eines del camp de la Intel·ligència Artificial (IA) que, entre altres coses, s'utilitzen per l'aproximació de funcions...

Variables:
• Habilitats
• Forma
Funció a aproximar:
• TSI

Bàsicament, les xarxes neuronals són funcions que optimitzen els seus paràmetres mitjançant diferents mètodes (algoritmes genètics, gradient, etc) és com una regressió lineal, pero molt més complexa.

Al MATLAB s'inclou un Toolbox de xarxes neuronals molt complet, i que ja que l'he usat per la meva feina, en problemes molt diferents, doncs em vaig plantejar seguir-ne aprenent, en aquest cas, jugant al hattrick.

El problema era que es necessitaven moltes dades per optimitzar la xarxa neuronal, i que aquesta no s'adaptés a les dades, si no que s'ajustés o "entengués" el comportament general del fenomen estudiat. Un número aproximat mínim de dades necessàries és de 10 cops el número de paràmetres de la xarxa, que pel problema plantejat pot tenir entre 100 i 150 paràmetres

Per això agraeixo la col·laboració d'en bendito, sujito i akmanar. Gràcies a ells es va poder completar una extensa base de dades (DB) de jugadors (no porters) menors de 26 anys i no lesionats... de 2000 entrades!

Amb aquesta DB ja es podria treballar ;)

 

Resultats

No us prometo que tinguem èxit. No us prometo que resolguem el problema al 100%. Però una aproximació raonable pot ser suficient. La següent gràfica mostra l'ajustament de la PsicoTSI Tool per cada un dels 2K jugadors de la DB.

 
 
 
Mireu-los, allà estan, jugadors amb un TSI molt alt per les seves habilitats, comparats amb la resta de jugadors... Mitjançant la PsicoTSI Tool aconseguim saber quins d'ells s'han de comprar i/o entrenar...
 

Limitacions

Però malgrat tot, la PsicoTSI Tool té unes fortes limitacions de molt difícil solució:

• No es pot fer servir en jugadors lesionats o majors de 26 anys, ja que aquests efectes no s'han inclòs en l'entrenament de la xarxa neuronal.
• Les dades d'entrada, tant de la DB com del jugador a analitzar son molt imprecisos, ja que quan tenim, per exemple, acceptable = 6, podria ser 6.01 o 6.99
• Si un jugador té dues "habilitats principals" és a dir, dues habilitats amb el mateix valor, i són les més altes, l'error que es pot cometre a l'estimar el subnivel és molt gran.

 
 

Mode d'ús

L'ús de la PsicoTSI Tool és molt senzill. Només és necessari seguir els següents passos:
1.- Instal·lar l'extensió de FireFox
2.- Tanca i tornar a obrir el navegador
3.- Anar a la pàgina de detalls d'un jugador teu o d'un que estigui en venda i fer click al botó dret del ratolí. En el menú apareix un nou element: PsicoTSI.

 


 

Agraïments

Aquesta eina ha estat possibles gràcies a en bendito, sujito i akmanar. El codi està inspirat en e FoxTrick i el Roachfiend. Si vols afegir nous jugadors a la DB, tens qualsevol comentari o suggeriment, o detectes errors, si us plau, contacta amb [email protected]