SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DEL MONT

Foto by peremagria

 

Foto by peremagria

 

La Mare de Deu del Mont és un cim emblemàtic de la Garrotxa. Els seus 1123 m i la seva situació fan d'ella un balcó impressionant. Es diu que en aquest santuari Mossèn Cinto Verdaguer va escriure el seu famós poema Canigó.

Des del Santuari es contempla una panoràmica circular incomparable del nord-est de Catalunya, que abasta terres de deu comarques: Garrotxa, Ripollès, Vallespir, Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l’Estany, Gironès, Selva, Osona i Berguedà. En un radi de 360 graus albirem:
Al nord, la serralada pirinenca, des del Puigmal al cap de Creus, amb la magnífica silueta del massís del Canigó, i a tocar les muntanyes de l’Alta Garrotxa.
A llevant s’estén l’Empordà, entre les Alberes i les Gavarres, amb el golf de Roses, el Montgrí i Figueres centrant els pobles de l’Alt Empordà.
A migdia, Banyoles i el seu estany, Girona, Rocacorba, el Far i més enllà les Guilleries i el Montseny. Més a prop Maià i Besalú assenyalen el camí de la Garrotxa seguint la vall del Fluvià.
A ponent es retallen les siluetes de Cabrera i el Puigsacalm. Finalment les serres de Milany i Cavallera, amb el Pedraforca al fons, tanquen l’impressionant rotllana.

Hi ha servei de hostatgeria, restaurant

telf. 972 19 30 74.

Visiteu la seva pàgina web:

 www.marededeudelmont.com

 

Com Arribar

 

Més fotos