21-03-2008

Taga

2040 m
         
   
Fotos:
                         

 

 

Serra Cavallera

 

Serra de Conivella: El Taga

 

 

 

 

 

Cim !!!

 

 

 

 

 

Santa Magdalena de Puigsac

 

                                 
Itinerari:  

APROXIMACIÓ: Barcelona - Ribes de Freser - Pardines - Ermita de Santa Magdalena de Puigsac (El cotxe el podem deixar a l'Ermita o més a munt on hi ha un aparcament. Mireu el track)

Les prediccions no són gaire optimistes però nosaltres "erre que erre". Deixem el cotxe a l'Ermita de Sta. Magdalena. Seguim el camí asfaltat i girem la segona cruïlla a la dreta on trobem un cartell vertical indicador. Seguim un camí carreter, apte per cotxes, i de seguida ens trobem amb l'aparcament esmentat en l'aproximació. El camí continua fins una cruïlla que deixem el principal per travessar el Torrent de Vilaró i prendre el camí carreter de la dreta fins el Coll de Bac. S´han acabat els camins carreters (aptes per 4x4). Ens enfilem pel llom des del Coll de Bac fins els Llisos del Bac en forta pujada per senders. Ja tenim tota la Serra Cavallera, amb el Puig Estela, la Portella de Ogassa i El Taga. El massís està lluint el seu vestit de núvia, com cada hivern. Sort que la neu es troba en bones condicions per caminar i no ni ha molt gruix. El grampons? a casa, com sempre. Anem a trobar la carena i seguidament arribem al cim. Deu ni do la gent que ha tingut la mateixa pensada que nosaltres. El Taga té la grandesa de ser un cim moderat amb poques dificultats d'accés i amb mirador amb vistes privilegiades al Pirineus més pròxim: Puigmal (pelat de neu), Pedraforca, Cadí, Balandrau.... La baixada per la carena fins La Portella de Ogassa i despres una mica d'imaginació per fer una volta i anar a cercar el punt d'inici.

   
   
Dificultat:
 
  1. **/***
  2. Moderat
  3. Depèn del estat de la neu, podem necessitar grampons i paraneus. Bé, si hi molta, les raquetes o esquís de muntanya ens poden facilitar el tema.
   
                             
Material:
                 
  1. Botes de muntanya o treeking
  2. Capelina
  3. Protecció solar (cremes, barret, ulleres...)
  4. Màquina de fotografiar
  5. Cantimplora plena
  6. Entrepans, fruita, ganyips o tot el que vulgues carretejar
Cartografía:
   
 

Mapa-Guia Excursionista TAGA (Editorial Alpina) Escala 1:25.000

Traks i perfil a

 
                                 
       
Participans:
   
Històric Taga:
         
       
M. Antònia i Lluís
   
12-04-1997
21-03-2008
17-01-1999
02-02-2002
         
                               

Amunt

 

Inici

LA MUNTANYA ÉS VIDA !