Ja estava planejat fer unes Aplicacions sobre el rotllo militar, però aleshores uns barbuts (armats amb cuters!) van fer un atemptat per la Diada de Catalunya, i el Senyor Bush va decidir posar ordre i, amb el suport de la majoria de països occidentals, va matxacar un país que ja estava bastant ruïnós abans de començar, i va fer unes masacres bestials en nom de la llibertat i la democràcia i aquestes coses tan maques.

El Doctor Hackenbush no es va poder estar d’opinar sobre el tema... i el llenguatge groller que va utilitzar suposo que estava prou justificat per les circumstàncies.

I això va sortir al Distorsió de desmbre del 2001.

 

 

 

Aplicacions de les telecomunicacions VI:

"Born To Kill"

 

 

 

Sonarà cursi, però a vegades em pregunto com es pot fer un món millor.

I calculo aproximadament quants milers de caixes de condons es poden comprar amb el que val un míssil Tomahawk... I em pregunto si val la pena construir missilots que costen tants diners... I em pregunto com es decideix si val la pena o no, es divideix potser el cost total pel nombre de musulmans que mata en una explosió?

Continua sent molta pasta... però cal tenir en compte que matar un centenar de persones d’un missilot és molt més fotogènic i deixa la consciència molt més neta que matar cent persones una a una amb les teves pròpies mans o a punyalades... No?

Jo crec que aquesta és una de les aplicacions més bèsties de les noves tecnologies.

I desenganyeu-vos, no es tracta d’una aplicació marginal sinó d’una de les més rentables: El govern espanyol ha dedicat aquest any 241·109 pessetes a investigació militar, el que significa un 42% del pressupost total en I+D (i és el percentatge més alt de tota la UE, però no es pot ni comparar amb el de països amb més tradició exterminadora com ara els USA). La majoria d’aquesta pasta s’agrupa en una subpartida de fons anomenada “subprograma de apoyo a la innovación tecnológica en diversos sectores”, suposo que per despistar.

Sembla ser que matar és fonamental per al progrés científic i tecnològic:

La primera utilització dels ordinadors va ser calcular trajectòries balístiques. El GPS és un trasto per guiar míssils. El radar i les primeres aplicacions de microones van néixer per matxacar vaixells a la II Guerra Mundial (guerra que també va donar lloc als motors a reacció i les antenes parabòliques, entre d’altres). L’energia atòmica es va començar a estudiar per fregir gent Hyroshima-style. Si no fos per la Guerra Freda, l'única exploració espacial que s'hauria fet seria el còmic del Tintín a la Lluna. Internet, abans de convertir-se en el paradís del porno, servia per transmetre informació entre militars. Etcètera.

D’aquests exemples es poden cagar dues deduccions tontes: a) que les noves tecnologies són malèfiques, o b) que la investigació militar mola perquè també té aplicacions civils útils.

Als que diuen coses com a) els recomanaria que apaguessin la tele, el CD i l’ordinador i es posessin a llegir uns quants llibres a la llum d’una espelma abans de tornar a obrir la boca (i si algun dia es posen malalts, que els curin amb homeopatia!).

 I als que pensen b) els explicaria que la investigació militar no deu fer tanta gràcia quan s’utilitza per exterminar la teva família i els recomanaria llegir una biografia de Gandhi (o que busquin algú que la llegeixi i els l’expliqui).

Gandhi us sonarà a tots: era un flipat religiós amb una fòbia al sexe bastant risible, però ens va ensenyar un mètode de resoldre conflictes molt millor que fer guerres: intentar convèncer l’oponent de que està equivocat i de que la seva actitud no és l’adequada. I la gràcia del mètode és que va funcionar i, entre d’altres coses, aquest precursor de l’anorèxia mística va aconseguir la independència de l’Índia i va reduir el nombre d’injustícies que hi havia per aquelles terres. (Però imagineu-vos la US-Army en plan de resistència pacífica i el senyor Bush dialogant amb Bin Laden, explicant-li que Alà no existeix però Jehovà sí, i que matar gent amb missilots és més ètic que estrellar avions contra gratacels!)

 Quins matisos separen un militar d’un assassí cutre? La principal diferència és que un assassí cutre té responsabilitat legal dels seus actes i pot anar a la presó si l’atrapa la poli, mentre que un militar no s’ha d’aturar a pensar en això perquè mata per motius més elevats i acumula medalles. Però jo em cago tant en la mare que els va parir a uns com en la dels altres.

El fill de puta que prem un botó que destrueix un hospital no és gaire més fill de puta que el peix gros que ha organitzat la missió. I, parlant de fills de puta, f.d.p. és el govern que recolza les carnisseries i dona la cara i diu per la tele que matar gent és bo i és democràtic; i f.d.p. és el govern d’altres països que diu que sí, que matar altra gent mola molt (1); i f.d.p. són també tots els patans que després d’això els tornaran a demostrar el seu suport a les urnes. Assassins f.d.p. tots plegats que us mereixeríeu un Tomahawk pel cul, sense mantega!

I, nogensmenys, f.d.p. és l’enginyer malparit que ha dissenyat l’arma. Quants telecos d’entre vosaltres serieu tan cabrons com per fer una cosa així? M’imagino que és fàcil dir que no mentre no et posen els feixos de bitllets damunt la taula i comences a bavejar, murmurant “¿a quién hay que matar?... porqué si no lo hago yo lo hará cualquier otro...”. Treballar per Telefonica (sense accent) pot ser patètic, però hi ha coses pitjors com ara matar gent. I construir armes és moralment el mateix, encara que aquestes armes serveixin per matar gent d’altres països, d’altres religions, d’altres colors de pell, d’altres maneres de pensar, o terroristes que creus que són més f.d.p. que tu,... no valen les excuses!

I si mireu al vostre voltant a classe segur que veureu una pila de gent a la que no us costa imaginar-vos construint armes d’aquestes si els paguen bé. A mi no m’agrada pensar que incito a la violència, però potser una bona colleja a temps...

 

                                     Doctor Hackenbush

 

 

 

 

 

(1) Aquesta versió de l’article és la versió que es va publicar a Distorsió, també coneguda com “la versió subtil”. De totes maneres, per si a algú no li agraden les endevinalles, en aquest paràgraf s’està parlant de les famílies de G.W. Bush, T. Blair, J.M. Aznar, etcètera... (No sé, a mi m’agrada deixar les coses clares... sobretot quan no he de firmar amb el nom real).

 

 

 

VOLS MÉS APLICACIONS ?

VOLS ANAR A LA PÀGINA PRINCIPAL ?

VOLS VEURE QUE DIUEN ELS DE LA FUNDACIÓ PER LA PAU ?

VOLS VEURE QUÈ DIU L’HOME MÉS PERILLOSAMENT PODERÓS DEL PLANETA ?