OCTUBRE

CAMUT BAND

(Barcelona, 1995)

Neix de la unió de   Rafael   i   Lluís Méndez, destacats coreògrafs i ballarins de percussió, i   Toni Español, líder del grup de percussió i dansa africana Cae MaDeila. Ballant damunt de tambors de diferents sons, els germans Méndez creen junt al djembe de Toni Español una original partitura rítmica: "Entre pies y manos" amb la qual aconsegueixen enlluernar el públic, són premiats pel seu treball als premis FAD de Barcelona. Més endavant, la CAMUT BAND es fusiona amb el pianista i compositor Jordi Sabatés, amb el qual rendeixen homenatge musical al geni Buster Keaton en l'espectacle "KEATONIANIA" que gira per tot Espanya.

El 1999, crea l'espectacle "LA VIDA ÉS RITME" amb el ballarí de claqué   Guillem Alonso   i el percussionista   Jordi Satorra, que s'estrena oficialment a Barcelona amb gran èxit, l'any 2000, i és convidada al Festival Fringe d'Edimburg on obté crítiques de cinc estrelles. El 2001 la banda s'associa amb el productor Juan Carlos Subias i inicia la seva trajectòria internacional. Aconsegueixen el reconeixement artístic i creatiu per part de la premsa i l'aplaudiment dels públics de Nova York, Toronto, New Haven, Hamburg i Gènova. A la fi d'aquest any CAMUT BAND amplia el seu elenc escènic amb el ballarí i coreògraf Sharon Lavi.

Paral·lelament a les seves actuacions a Taiwan, Alemanya, Espanya i Estats Units, CAMUT BAND forma una segona companyia amb Josep Meléndez, Jordi Grifell,   Enric Torné,   Rubén Sánchez,   Néstor Busquets   i   Pau Compte   que debuta amb "LA VIDA ÉS RITME" al Festival de Caserta (Itàlia) i gira als Emirats Àrabs i a Itàlia. El 2003, és convidada pel Teatre de la Tosse de Gènova per la creació de l'espectacle "NAVIGAZIONI", dirigit per Tonino Compte, que s'estrena a Nàpols i viatja per diferents ciutats italianes.

"LA VIDA ÉS RITME" és convidada pel Festival Grec de Barcelona i en diversos congressos socials al Marroc, Miami i Bèlgica. Torna al Festival Fringe d'Edimburg on exhaureix les localitats i obté de nou crítiques de cinc estrelles. La CAMUT BAND representa "LA VIDA ÉS RITME" al Lyric Theatre del West End de Londres i després gira per Alemanya, Àustria i Dinamarca. Durant el 2004, continua les seves gires per Alemanya i Espanya. A l'agost tornen al Festival d'Edimburg al teatre més emblemàtic de la ciutat, l'Assembly Rooms i al desembre s'instal·la al Teatre Nuevo Apolo de Madrid.

Després de la seva temporada a Madrid i gira per Holanda "La Vida és Ritme" és triada per representar Espanya a l'EXPO AICHI 2005 (Japó) i actuen també a Tòquio. 
CAMUT BAND compagina les seves actuacions amb la creació d'un nou espectacle: "KITING-KITA (walking with rhythm)" que s'estrena amb molt d'èxit al Festival Fringe d'Edimburg i a la “Temporada Alta” de Salt (Girona). El 2006, comença l'any amb una gira de 42 actuacions per Holanda amb l'espectacle “La vida és Ritme”, continuant amb tot una sèrie d'actuacions per el territori espanyol, a les festes de La Mercè de Barcelona i al festival Croussis de Grècia.

El 2007, després de la temporada al Riverside Studios de Londres, amb l'espectacle “Kiting Kita”, Camut Band es convidada al Festival de Percussió de Valls i de l'Auditori de Barcelona i al Art Festival de Hong Kong, amb “La vida és Ritme”. Participa a l'America's Cup i a finals d'any participa a l'espectacle “Tren de Somnis” creat pel Jordi Sabatés i dirigit pel Joan Font, representant-se al TNC de Barcelona.