AGOST

GWEN VERDON

(Gwineth Evelyn Verdon)

(Culver, Califòrnia, 13 de gener de 1925 – Woodstock, Vermont, 18 d'octubre de 2000)

Filla d'immigrants britànics, de petita va patir raquitisme, i se li van recomanar classes de dansa per enfortir les cames i agilitzar els seus moviments. A l'edat de sis anys ja ballava claqué dalt dels escenaris, però també va estudiar Jazz i balls de saló.

Als 11 anys ja va protagonitzar la seva primera pel·lícula. Abandona els estudis als 17 anys per casar-se i va tenir el seu primer fill. Després de divorciar-se començà a treballar al costat de Jack Cole, tant a Broadway com a Hollywood. Va ser professora de dansa de ballarins i actors molt reconeguts com Marilyn Monroe, Gene Kelly...

El llançament a la fama li arribaria amb “Can–Can” i “Damm Yankees”, aquesta última coreografiada per Bob Fosse, el seu segon marit. Va treballar en moltes pel·lícules de gran èxit com “Chicago”, “All that Jazz”, ”Cotton Club”, “Cocoon”, “Alice” de Woody Allen.... i un llarg etcètera.

Bob Fosse va morir als seus braços a les portes d'un teatre a Washington d'un atac de cor. Quan va morir als 75 anys els llums de Broadway es van apagar per honrar una de les més grans estrelles de tots els temps.

Gwen Vendon amb en Bob Fosse