MAIG

GUS GIORDANO

 

(St. Louis, Missouri, 1923 – 9 de març de 2008)

Era un ballarí, mestre i coreògraf de Jazz americà. Fundador de la companyia de Jazz que porta el seu nom. Va crear el congrés Mundial de Dansa Jazz i va ser l'autor del llibre: “Antologia de la Dansa jazz americana”, el primer llibre de Jazz fins el moment mai escrit.

Mestre de nombroses celebritats en aquest estil i guanyador de premis coreogràfics. Va treballar tant en cinema com en TV i teatre. Es considera un dels fundadors del Jazz i la seva influència encara es pot sentir i veure.

A l'edat de cinc anys va a New Orleans a treballar amb el seu cosí com a músic de Jazz, de tornada ja va quedar enganxat a la dansa i en aquell temps va estudiar ballet i teatre amb reconeguts mestres a la seva ciutat. Durant la segona guerra mundial era “marine” i ballava per als entreteniments de la caserna, en acabar la guerra viatja a New York on busca feina a Broadway i on continua estudiant dansa, ara amb Hanya Holm, Katherine Dunham i Alwin Nikolais.

Comença a ballar professionalment amb el grup “Roxy Teather” amb quatre actuacions diàries. Després de casar-se, va a Chicago on crea la seva pròpia escola i mentre prepara el festival de cinema de la ciutat. Actualment la seva escola la dirigeix la seva filla Nan.