AGOST

PINA BAUSH

Alemanya 1940 - 30 de juny de 2009

Comença a ballar als 15 anys, estudia amb professors de tots els estils de dansa coneguts en aquell moment com Jose Limón, Matt Mattox entre altres, i es gradua en dansa escènica i pedagogia. Més tard perfecciona els seus estudis als EEUU.

El 1962 torna a Alemanya i balla amb la coneguda companyia de Kurt Jooss amb qui ja havia estudiat, amb ella gira per tot Europa i ja destaca i és aclamada internacionalment primer com a ballarina, després ja com a coreògrafa. Tracta els temes més emblemàtics del moment i també els de tota la vida com la mort, el poder, l'amor, la soledat, les debilitats de l'home i la dona....

Després de guanyar un premi en coreografia a Colònia agafa la direcció de l'estudi de dansa Folkwang i comença el seu treball docent a l'escola Superior de la mateixa ciutat. Sempre trobarà la inspiració en els llocs mes increïbles com un club de streeptese , un gimnàs de boxa o qualsevol cultura, perquè a ella li agrada molt viatjar.

Celebra els seus aniversaris en l'escenari amb artistes convidats que poden ser ballarins, músics o pintors, diu que així s'anima a seguir el seu propi camí creatiu. És un referent mundial en l'especialitat de  teatre-dansa. Ens demostra a tots i cada un de nosaltres podem ser un ballarí.