SALSA

I BALLS LLATINS a

Sóc afeccionat a tota mena de ball. M'agraden els balls de saló, i els balls tradicionals, però sobretot m'agrada la salsa que practico ininterrompudament des del 1999, i que ja fa un temps que ensenyo. En aquests moments hem muntat un grup de salseros que fem sortides, ballades, classes i tot allò que tingui que veure amb la  salsa i el seu entorn. Ens trobareu aquí: http://www.salsaimes.com. En aquest enllaç hi ha un resum de la meva trajectòria salsera.


 

  En l'actualitat ofereixo classes particulars i de grup de salsa d'estil cubano-català, roda cubana, balls llatins, i passos lliures llatins. No dubteu en contactar per qualsevol comentari o dubte:

pltolosana@terra.es

620108145

Skype: peret.lopez.tolosana

Què és la salsa? Contràriament al que se sol pensar, la salsa neix a Nova York a principis dels 60, a partir de la immigració porto-riquenya i cubana. El son i la guaracha, combinades amb el rock, formen la seva base musical i de ball. Des dels primers autors, com Rubén Blades o Héctor Lavoe, que van posar les bases rítmiques amb el clàssic “tumbao” i la “clave de son” , els compositors i orquestres han anat matissant i enriquint aquest gènere, donant-li molts accents, però sempre dins un idioma universal. En l’actualitat continua completament viva i es balla a gairebé a tot arreu, sent estrany que qualsevol ciutat del món no gaudeixi d’una o vàries salsoteques.

 

Pels que no la conegueu, la “rueda cubana” o “rueda de casino” és una variant de la salsa, originària de Cuba. Les parelles es posen en cercle, i van realitzant diverses figures que “canta” qui dirigeix la “rueda”, canviant de parella sovint. Aquest ball representa i condiciona l’estil de la salsa de Cuba. En contraposició a la salsa en línia, dirigida a l’exhibició, la “rueda” promou l’aspecte relacional del ball. La mateixa disposició de la “rueda”, dona el caràcter més circular a les figures de la salsa cubana en general. En aquests moments, a gairebé qualsevol país europeu es pot veure ballar “rueda”. Tot i que moltes figures varien fins i tot dins les diferents salsoteques de la mateixa ciutat, hi ha unes figures bàsiques que són completament internacionals, ballant-se igual a Santiago de Cuba, Roma o Barcelona..