09-03-2008

Pic de Ventolau

2843 m
 
   
Fotos:

 

 

 

 

 

Muntanyes gelades

 

 

Un gir compromes

 

Pams de neu a les soles

 

 

Un altre coll: portalada a la Coma del Forn

 

 

 

 

Pic i Coll dels Tres Estanys

 

Els Tres Estanys

 

Pic i Estany Gran de la Gallina, Mont-roig

 

 

Cim amb bon temps però... per poca estona

 

Vinga tio, que aixó es complica.

 

                       
   
Itinerari:

APROXIMACIÓ: Barcelona - Artesa de Segre - Tremp (pel Port de Comiols) - Llavorsí - Tavascan - La Pleta del Prat (Refugi i pistes d'esquí). Des de Barcelona podeu contar unes quatre hores amb una parada tècnica per l'entrepà.

REFUGI: www.lapletadelprat.com

Com sempre, sortir del refugi i posar-te les botes i els esquís fa una mica de mandra, però... companys avui tenim molta feina: una directe al Pic Ventolau des del mateix refugi per la Coma del Forn. Com totes les directes, no pares de pujar i tens poques estones per encantar-te, però aquest barranc amb bona neu, com ha sigut el cas, és una de les que no s'obliden. El camí és molt bonic i tenim que passar per varis colls. El cim no el veiem fins arribar al coll de la Coma del Forn. Una vegada a la Coma del Forn, fem un flanqueig per l'esquerra per no perdre desnivell i flanquegem la base del Pic del Tres Estany per anar a trobar seguidament el coll del mateix nom i ja tant sols ens queda la pala final, neu ventada, fins el cim. Les vistes son espectaculars però no duren gaire estona: Uns núvols de tempesta “cumulunimbes" ens fan la punyeta i en un tres i no res es posa a nevar. Baixem cent metres amb compte per sortir de la boira i els altres 1000 fins la porta del Refugi de la Pleta del Prat esquiant amb una neu molt tractable pel temps que estem.

   
 
Dificultat:
  1. **/***
  2. Amb neus inestables o molta neu caiguda sense estabilitzar, no és aconsellable entrari. Es un barranc i el risc d'allaus és considerable.
 
                   
Material:
  1. Esquís de muntanya, pells, ganivetes
  2. grampons
  3. Arva, pala, sonda
  4. Cantimplora plena
  5. Protecció solar (cremes, barret, ulleres...)
 
                   
Cartografía:
 

 

  • Mapa-Guia Excursionista PICA D'ESTATS & MONT-ROIG- (Editorial Alpina) Escala 1:25.000

G.P.S. Track/Waypoint

 
                     
Perfil:

 

 

 

Inici

 

A dalt

 
LA MUNTANYA ÉS VIDA !