21 i 22

d´abril de 2007

Pic dera Cauva - Tuc de Roca Blanca - Pic de Pujoalbo

2500 m
                   
Fotos:

 

21 d´abril de 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 d´abril de 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             
Itinerari:
           

Dissabte 21

Una sortida genial, aquesta és la definició de l´escapada al Barranc de Bargadera (Vall d´Aràn). Per arribar-hi prenem la pista que passa pel mig del poble d´Escunhau i que ens deixa a la porta a la Pleta dera Lana on un fantàstic refugi lliure, però en bon estat, amb una bona llar de foc, taules, bancs i cadires fa que sigui un aixopluc agradable. No hi han lliteres ni coses similars pel que toca estirar l´aillant i el sac al terra. L´avantatge d´aquest refugi és que s´arriba amb cotxe i pots portar tot el que vulguis. Arribem el dissabte a les 11:30 i deixem algunes pertinencies dintre del refugi perquè quedi constància de la nostra presència, je, je. La sortida d´avui és curta, però molt agradable: Pic d´era Cauva (2210 m) Sortim del refugi amb els esquís a l´espatlla i una vegada passat el riu que ve de l´estany de Bargadera, ens els posem els peus i a "foquejar" pel mig del bosc i per una coma que ens porta a un coll sense nom a 2085 m. Girem a l´esquerra i amb un tres i no res, ja hem arribat al cim esmentat. És molt planer, baix però amb unes vistes fantàstiques, a primera fila, el Montarto. Entrepà, fotos, comentaris. El temps és primaveral i per tant ens estem una bona estona gaudin d´aquestes meravelles. Treiem pells i la baixada ha estat bé, amb neu primavera. La tarda al refugi ha estat d´allò més tranquil·la. L´Albert arriba a dos quarts de set i comencem a preparar la llar de foc i la barbacoa de carn i botifarres. Un bon sopar, tot acompanyat amb uns bons vins aconsellats pels experts: Jaume i Albert.

Diumenge 22

Sortim a un quart de nou amb els esquís a la motxilla i seguim un sender que en vint minuts ens apropa a la neu. Ens calcem les fustes i comencem a "foquejar". Aviat arribem als plans de la cabana de Estanho, "aixopluc" i res més. Girem a la dreta per un pendent que aviat superem amb unes diagonals i arribem a una coma que gira a l´esquerra amb el cim del Tuc de Roca Blanca (2459 m) al fons. Anem amb direcció al coll format pel Tuc de Roca Blanca i el Poi d´Estanho i després girem a l´esquerra i seguim la carena amb esquís fins el cim. El dia és esplèndid i les vistes igualment genials. Una "ganyipada", fotos i "pells fora" que encara tenim feina. La baixada pel mateix lloc que el de pujada, però gaudim de la neu primavera. Som un altre cop a la cabana de Estanho i ara toca el cim del Pujoalbo (2500 m), situat a l´esquerra de la coma. Seguim unes traces de raquetes i per unes comes genials arribem a un coll marcat on deixem els esquís i seguim a peu per la cresta fins el cim. Guauu!!!!

La baixada amb neu primavera fins aprop del refugi. Un "sopinstan", uns fideus amb gambes xineses, una llauna amb olla barrejada, una amanida de pasta "Isabel" i una copeta de vi per celebrar la nostra estada en aquesta vall magnífica.

   
                   
             
Dificultat:
           
  1. Fàcil (**)
   
                   
             
Material:
           
  1. Esquís de muntanya, pells, ganivetes
  2. Tot e l´equip necessari per pasar una nit a un refugi lliure (butifarres, vi, ....)
   
                   
Cartografía:
  • Mapa-Guia Excursionista VALL D´ARAN - (Editorial Alpina) Escala 1:40.000

G.P.S. Track/Waypoint

 
             
Perfil:
           
   
                 

A dalt

Inici

   
LA MUNTANYA ÉS VIDA !
   

TORNA AL 2007