Extret literalment de la Web del 3xl K3 (Televisió de Catalunya):

Contra la mort: literatura amb humor
Amb el seu recull de contes, Ramón Minoves ens desmitifica, ajudat d'un gran sentit de l'humor, el trànsit cap a l'altra vida.

 

Ramón Minoves al costat del mort

[13-03-2003] Que la mort és inevitable ja ho sabem, però què hem de fer? Riure ens ajuda a perllongar la vida i sembla que Ramón Minoves té la lliçó ben apresa. Amb Contes a la vora del mort, finalista del Pere Calders 2002, l'autor català utilitza la mort per fer-nos reflexionar sobre molts temes, ajudat d'un sentit de l'humor que conviu amb dosis d'àcida crítica als valors actuals de la societat. La disputa d'una família per un testament, l'homosexualitat, l'okupació o temes tan quotidians com un embús de trànsit, són els escenaris pels quals aquesta "pàlida dama" fa acte de presència.

La presentació del nou llibre va tenir lloc el dimecres 12 a La Casa del Llibre de Barcelona. Minoves, envoltat d'una posada en escena adequada per a l'ocasió, va afirmar que malgrat el que es pugui pensar, "la mort no és el protagonista principal del llibre, sinó que ajuda a lligar situacions i reflexions al voltant d'altres temes". L'autor assegura que s'ho ha passat "molt bé" escrivint aquests contes i que el fet de tenir la mort com una cosa assumida i normalitzada l'ha ajudat molt a tirar endavant aquest recull d'històries.

A l'acte es van llegir alguns contes del llibre. L'actor Salvador Giralt, encarregat de posar la veu, va estar acompanyat per una violinista que anava fent la transició entre història i història. Qui tampoc es va voler perdre aquesta presentació va ser un esquelet que va estar tota l'estona assegut al costat de l'autor sense dir ni piu. Tot plegat va ajudar a ambientar aquest recull de contes que pretén "traslladar-nos a una llar de foc" i fer-nos sentir més còmodes i relaxats.

Ramón Minoves és llicenciat en Ciències de la Informació i professor de llengua, literatura i música. Contes a la vora del mort està publicat per l'editorial Columna i és el seu primer recull de contes. Anteriorment ha publicat els llibres de poesia Roderes i Els camins de la nit, també a Columna.