enrrera.jpg (1881 bytes)

Programació del mes de

camara.jpg (1482 bytes)




MAIG 2004




Divendres 7


22,30 h.
24’00 h.

6€

NITSDIGITALS

Julián Álvarez [ projecte on-line . IX Premio Möbius Barcelona Multimèdia a la millor aplicació Artística

SESSIÓ:
__ Imatges d'un bombardeig, website
IMATGES D´UN BOMBARDEIG deixa constància d´uns fets dramàtics esdevinguts a Barcelona durant la guerra civil espanyola, i es formula a partir de les dades històriques i documents fotogràfics dels bombardejos al 1938, principalment, i de la definició dels termes bombardeig, bombardejar i bomba, de la "Real Academia Española".


Fets ressenyats i presentats amb un tractament   que posa l´accent no tant a la inmoralitat històrica dels fets, com a la representació experimental i creativa dels mateixos a partir de les noves tecnologies. Ressenyar i experimentar es conjugen per dir : "Tot el que succeix, o pugui succeir, està definit/previst als diccionaris ideològics". Radica doncs en el propi llenguatge la perversitat de bombardejar. Qualsevol bombardeig és, en conseqüència, la materialització del que la definició proposa : disparar bombes.

Convolution // Mark Cunningham i Sílvia mestres [ música electrònica

SESSIÓ:
__ concert.

El so de Convolution sorgeig de la trompeta, el sampler, la guitarra y la veu. La imatge dels concerts parteix de la projecció en video; única iluminació del concert, aconseguint així un ambient de composicions abstractes proyectada sobre un fons, els músics i les seves hombres.





Dissabte 8


23.30 h.
6 €

GNAPOSS
(funk-rock)

Formació: David Muñoz "El Gnaposs", Veu i guitarra;
Jordi Franco "Franky", Baix; Toni Mateos, Bateria; Arecio Smith, Teclats.

Gnaposs és el nom darrere el qual s'amaga l'inquiet David Muñoz, un músic excel.lent amant del jazz, el funk i el rock que es va donar a conèixer a principis d'aquest segle XXI amb l'edició del CD 'Party with yourself'. El seu directe és càlid i contundent i recull el bo i millor de la tradició delrock'n'roll dels anys setanta i del  'funky' dels anys vuitanta. Tot, a més, amb pinzellades de jazz i de 'pop' i amb una pulcritud tècnica que el fa únic en la seva espècie. Un projecte per descobrir.





Divendres 14

22,30 h.
24’00 h.

6 €

NITSDIGITALS

Antoni Abad [ Repte tecnològic artístic

SESSIÓ:
__ Telefonia mòbil
Sitio*TAXI és una experiencia dirigida a colectius itinerants i sense presència activa en els mitjans de comunicació preponderants. Un projecte de xarxa de comunicació audiovisual celular, per el colectiu de taxistes de Ciudad de México. El projecte sitio*TAXI proposa un espai públic digital, on emisors i usuaris experimenten un ús social de les xarxes telemàtiques.

Josep Mª Balanyà +Cristina Casanova [ Música experimental

SESSIÓ:
__ Concert IN TROMISSIÓ
J.M. Balanyà Inside/out piano + C.Casanova FMOL synt
La confluència dels sons sintetitzats i de les vibracions produïdes per un instrument acústic. El paral•lelisme entre un sintetitzador d’última generació (FMOL) i un piano, l’origen del qual es remunta al 1709. En cap moment, cap de les dues parts podrà influenciar directament l’altre, sinó que aniran desenvolupant-se una al costat de l’altre creant un llenguatge comú, cadascuna conservant les seves propietats pures.





Dissabte 15

23.30 h.
6 €

JOSÉ ALBERTO MEDINA TRIO
(jazz)

Formació: José Alberto Medina, piano;
Juan Pablo Balcázar, contrabaix; Francisco Frieri, bateria.

Ritmes llatins que invoquen el swing, cançons populars tenyides de jazz, pinzellades clàssiques amb colors moderns... Tot plegat són frases que serveixen per definir 'First portrait con Freshsound New Talent', el nou treball discogràfic del trio de José Alberto Medina. I qui és Medina? Doncs un jove pianista canari que, després de recórrer la gran majoria de clubs del'escena barcelonina i haver participat en diferents gravacions i festivals acompanyant d'altres formacions, es va llençar a liderar el seu propi projecte que ja s'ha pogut escoltar als festivals de jazz de Getxo, Valladolid o Eivissa. Ara, també a la Jazz Cava.





Divendres 21

22,30 h.
24’00 h.

6 €

NITSDIGITALS

Eugenio Tisselli [ Software

SESSIÓ:
__ MIDIPoet:
Software per a la manipulació interactiva de texte i imatge. MIDIPoet es una eina de software que permet la manipulació en temps real de text i imatge a la pantalla de l’ordinador. Està format per dos programes compositor i intèrpret, amb els que es pot, respectivament, compondre i interpretar peces de text i/o imatge manipulable. Conceptualment, MIDIPoet es basa amb la noció de camp d’events, que consisteix en un conjunt de comportaments potencials dels elements visuals en pantalla, que succeeixen o no depenent de condicions internes o de manipulacions externes.

Ocaixi [ Música experimental

Ocaixi-san a la veu, guitarra i violí, Ashbrg a la programació i piano, Snail a la guitarra, saxo i bateria, i Koulomek al baix i efectes. Ashbrg, Snail i Koulomek van formar part del mític grup Hibrid, i des de la disolució de la banda han estat dedicant-se a projectes en solitari o col·laborant entre ells. També son membres fundadors de la influent comunitat avantguardista Hamsterloco, que combina música, art i tecnologia. La trajectoria d'Ocaixi s'inicia l'any 2003 amb la gravació d'un CD-single, "Acid", i un posterior EP, "Amics i monstres". Actualment estan enregistrant el que serà el seu primer llarga durada, amb nous temes que es podran escoltar en primícia aquesta nit a la Jazz Cava. En definitiva: música, imatges i sobretot molta actitud dirigida a gent que està disposada a deixar-se sorprendre per una visió del món tan arriscada com personal.

SESSIÓ:
__ concert.
Amics i Monstres Tour'04. Rock experimental.





Dissabte 22

23.30 h.
8 €

MÀQUINA
(rock progressiu)

Formació: Jordi Batiste, veu i baix; Luigi Cabanach, guitarra i veu;
Adela Batiste, veu; Quim 'Benítez' Vilaplana, bateria; Toni Saigi 'Chupi', teclats.

Una de les formacions més trencadores, punyents i influents que hi ha hagut mai als Països Catalans és, sense cap mena de dubte, Màquina. Quan parlar derock encara sonava a xinès a gran part del personal, Màquina ja explorava els camins de la música progressiva bebent a parts iguals del jazz, el rock i de l'esperit 'hippy' i trencador dels anys setanta. I ara, quasi tres dècades després, Màquina reapareix de nou amb el carismàtic duet format per Jordi Batiste i Luigi Cabanach a primer terme acompanyats ara de nous companys de viatge -entre ells l'osonenc Quim Vilaplana. Un concert imprescindible tant per a nostàlgics com pels que mai van poder gaudir de l'esperit transgressor de Màquina.





Divendres 28

22,30 h.
24’00 h.

6 €

NITSDIGITALS

Mia Font, cap tècnic d'El Terrat [ Aplicació comunitats on-line

SESSIÓ:
__ Presentació de l'aplicació per a internet "SISMÒGRAF", amb la qual els seus fans estaran en tot moment en línia directa amb la productora i es generarà una comunitat virtual d'El Terrat de la què podran formar part activa. L’usuari se l’instal·la en el seu ordinador i conviu sense fer nosa amb la resta de programes. Mitjançant un backoffice dissenyat per tal efecte, EL TERRAT envia les seves notícies als internàutes, que les visualitzen directament des del SISMÒGRAF. Cada cop que l’usuari rep una nova notícia, el SISMÒGRAF emet un senyal d’avis a l’usuari, i ell tria si vol adquirir més informació sobre l’event. El SISMÒGRAF informa tant sobre un event immediat, com sobre events passats i futurs. Crea una real sensació de línia directa amb El Terrat, així com de comunitat al seu entorn. En paral·lel, hi ha desenvolupat un sistema d’enviament de missatges entre tots els internàutes que disposen d’aquesta aplicació, que reforça aquest important aspecte de comunitat on-line

TLLT [ Música . Projecte interdisciplinar

Taize: veu, percussió i baix; Tupi: guitarra eléctrica i "arreglos"; Francesca Llopis: construcció i projecció d’una pintura digital en directe.
TLLT es un projecte interdisciplinar que reuneix música, literatura i llenguatge visual. En la primera performance de TLLT "Sapos y neuronas", s’unia la música fusionada brasilenya amb l’electrònica i simultàneament es projectava un video basat en les pròpies cançons. La paleta i el pinzell màgic atravessaven als intèrprets amb els ímputs de la seva música, creant un diàleg entre imatge i sò. A la Cava ens presentaran un nou format en què els poemes de Joan Brossa y Joao Cabral de Melo Neto es barrejen amb la música popular brasilenya creant un nou moviment musical Brossanova. La imatge s’el.labora a partir d’un concepte multimedia de poesia visual en el que es construeix una pintura que flueix del text i la música, projectant-se a l’escenari atravessant els músics.

SESSIÓ:
__ Nou concert de TLLT "Galls i raps; Brossanova" amb poemes musicats de Joan Brossa, João Cabral de Melo Neto y cançons pròpies





Dissabte 29

23.30 h.
6€

DIMINUTA SWING ORQUESTRA
(jazz rural)

Formació: Ramon Vilar, clarinet; Pere Marín, saxo tenor; Lluís Monteis, guitarra;
Josep 'Sús' Casadesús, contrabaix; Pere Galobardes, bateria.

Tot un clàssic de la moguda 'jazzera' de la comarca. La Diminuta va néixer l'any 1992 al Collsacabra, en plena febrada olímpica, i des de llavors s'han consolidat com una de les principals senyeres del que ells mateixos anomenen 'jazz rural'. Al sac del 'jazz rural' hi ha bàsicament estàndards de jazz clàssic tot i que també s'hi inclouen algunes peces de gèneres propers com bossa-nova, fox-trot, rag-time i fins i tot alguna adaptació de 'hits' de moda interpretats amb el  'swing' singular i amable de la Diminuta. El seu estil, a més, senzill i directe, els apropa ràpidament al públic en un ambient molt distès.





BAR MUSICAL: dijous: de 22:30 a 2
CONCERTS: divendres i dissabte: de 22:30 a 3

La Direcció es reserva el dret d'alterar el programa