enrrera.jpg (1881 bytes)

Programació del mes de

camara.jpg (1482 bytes)




ABRIL 2004




Divendres 2

23.30 h
6 €

SOCIETAT DE CANÇONS ELS TRANQUILS
(cançó popular)

CICLE DE POLIFONIES TRADICIONALS I CANT IMPROVISAT

Formació: Manel Gost, veu; Andreu Coll, veu; Ramon Manent, veu i guitarra.

Els Tranquils van néixer el 1998 arran de la unió de diferents cantadors de la comarca d’Osona que compartien la devoció per la polifonia tradicional i per la cançó popular. El seu repertori -sempre a capella o amb una mínima intervenció instrumental- abasta des de la cançó tradicional catalana més poètica i emotiva fins a la més divertida i festiva amb lletres de taverna o d’erotisme ‘light’. La posada en escena dels Tranquils, a més, és informal i desenfadada i convida a la gresca i el bon humor.



Dissabte 3

23.30 h
8 €

KITFLUS QUARTET
(jazz)

RESSONS JAZZ

Formació: Josep Mas ‘Kitflus’, piano; Rafael Escoté, baix;
Manuel Martínez del Fresno, violoncel; Roger Blàvia, percussió

Josep Mas ‘Kitflus’ i Rafael Escoté eren dos dels integrants del desaparegut grup de jazz-fusió Pegasus, una de les bandes més internacionals i exportables que han sorgit mai del panorama català. I ara, després d’uns quants anys, es retroben en un quartet de jazz liderat per ‘Kitflus’ (actual director de la banda de ‘La Marató’ de TV3) que destaca per la seva originalitat no només en la formació -incorporen un violoncel- sinó també pel component altament melòdic de les seves composicions. En paraules del mateix Kitflus, el quartet "representa una forma diferent d'entendre els espais sonors, els colors musicals i la llibertat creativa".



Dijous 8

23.30 h
GRATUÏT

ORQUESTRA SEGLE XXI
(Música clàssica-jazz)

L'Orquestra Segle XXI es va formar l'any 1999 amb l'objectiu que els joves músics clàssics de Catalunya podessin perfeccionar i aprofundir en el treball del repertori simfònic. Jordi Móra, responsable també de l’Orquestra de Cambra de Vic (OCV), n'és el director. I des de fa uns anys, ja comença a ser tradicional que durant l’encontre que l’orquestra celebra per Setmana Santa a Vic es faci una jam session on es barregen músics de l'àmbit clàssic de l'Orquestra Segle XXI amb músics de jazz de la plana. I un cop a l’any, la Cava es converteix en aquest nexe d'unió entre el món clàssic i el jazz.



Divendres 9

23,00 h
GRATUïT

Dj. PYUYU



Dissabte 10

23.00 h
GRATUïT

Dj. PYUYU



Divendres 16

23.30 h
8 €

RUPER ORDORIKA
(Pop-rock d’autor)

Formació: Ruper Ordorika, veu i guitarra. Dani Pérez, Guitarra;
Alberto de la Casa, Baix; Nando de la Casa, Bateria

Al 1970 es va començar a materializar la Ciutat basca. Mai abans l’adjectiu i el nom havien anat units. Es parlava de la muntanya, la terra i la nació basques però el privilegiat espai on el món resulta veritablement ampli semblava vetat als que desitjaven expressar-se en la llengua que sostenia l’adjectiu, l’euskera. Era com si algú hagués llençat una ordre: "O canvies de llengua o canvies de lloc". Això, en el cas de Ruper Ordorika, significava "dedica’t a la música romàntica o a la patriòtica o deixa-ho".
El missatge era claríssim. Portava soledat. I era una maledicció. Una trampa. Ordorika va aguantar la soledat i la va oposar a la seva voluntat i la seva intel.ligència. Es va oblidar de la maledicció i des dels primers discos els seus temes van ser diversos, genrrals i laics: tan podia fer servir una tintoreria, com un furgó o la visita d’una dona. Va esquivar la trampa. En comptes de llençar-se a l’altra banda de la frontera va assumir la seva història. No es va convertir en un camaleó, ni en una sucursal Banc General de la Música, ni en el Cantant Basc Internacional per a Turistes. Va seguir essent un creador personal, amb lletres i músiques compromeses amb la seva estimada, odiada, llunyana, propera, Ciutat Vasca.

(text de Bernardo Atxaga)



Dissabte 17

23.30 h
6 €

RITA LA CAIMANA
(Música cubana)

Formació: Juan Pobar, tres cubà i veu; Àlex Gonzàlez, contrabaix i veu;
Jordi Funes, guitarra i veu; Alex García, maraques i veu; Marc Borràs, ‘clave’ i veu;
Pedro García, trompeta; Alberto Álvarez, bongó i campana.

L’experiment de Rita La Caimana va néixer l’any 2000 arran de la unió de sis músics provinents de diversos estils i de grups como Jarana, The Long Sweet Session o Cheb Balowsky. A poc a poc, la voluntat d’homenatjar el son cubà dels anys 30, 40 i 50 es va convertir en un projecte sòlid i Rita La Caimana va començar a ser un habitual en locals de Barcelona com el Harlem Jazz Club. El 2003 va aparèixer el primer CD del sextet, que resumeix la rica tradició musical cubana apte per ballar, escoltar, riure o pel que faci falta. En resum, set catalans que toquen ‘son’ amb molta dignitat i sempre amb el bon humor característic de la música cubana.



Divendres 23

23.30 h
GRATUÏT

Dj. PYUYU

Festa de Sant Jordi



Dissabte 24

23.30h
6 €

THE MIMMISIKOUS BAND
(skà-jazz)

Formació: Albert Bosch, bateria; Albert Vilà, baix; Guillem Soler, piano;
Jordi Casadesús, guitarra; Arnau Costa, trompeta; Xevi Codina, saxo tenor;
Toni Tió, saxo alt; Ricard Rodríguez, trombó; Ernest Crusats, flauta travessera i veu.

The Mimmisikous Band és una jove formació de la Plana de Vic que recull l’herència dels desapareguts Amusic Skazz Band. El relleu, a més, el van ‘heredar’ en l’emotiu concert de comiat que van fer els Amusic a la Jazz Cava. Recentment, The Mimmisikous ha editat la seva primera maqueta amb quatre peces: un tema propi, dues versions de jazz i una versió jamaicana.

Ens la presentaran a la Jazz Cava.



Divendres 30

22,00 h  i 24,00 h
6 €

NITS DIGITALS

Daniel Julià
. [ net.art


SESSIÓ: __ REaCT, 1999 i __ MovE, 2003 (estrena)

Natxo Tarrés
. [ música electrònica, membre dels Gossos

SESSIÓ: __ Pulsions Transneoarcaiques



Dissabte 1 MAIG

23.30 h
6 €

BLUE MOSS
(Crossover)

Formació: Roger Usart, veu; Toni Mena, guitarra;
Jordi Torrents, bateria; Guillem Costa, baix.

Una de les sorpreses musicals més interessants de l'any passat a Osona va ser la presentació en públic del grup Blue Moss. El més destacat de la banda, estilísticament adscrita al funk i el crossover, va ser el retorn de la veu de Roger Usart (La Fel.lació de Cupido) als escenaris i la consolidació del guitarrista Tony Mena com un dels valors més ferms de la nova generació de músics de la comarca. Ara, amb un directe sòlid i força rodat, els Blue Moss actuaran per primera vegada a la Jazz Cava fent-nos una nova demostració de sensibilitat, talent i bona música.





BAR MUSICAL: dijous: de 22:30 a 2
CONCERTS: divendres i dissabte: de 22:30 a 3

La Direcció es reserva el dret d'alterar el programa