Tornar enrera

FESTIVAL de JAZZ de VIC 99

Galeria imatges




La celebració del primer Festival de Jazz a la Vic Bang Jazz Cava, l' any 1999, va tenir un important ressò, tant a nivell d'aficionats al jazz com a nivell de mitjans de comunicació. També va superar les fronteres comarcals, ja que s’hi va poder apreciar una nombrosa presència d’ afeccionats d'arreu. Aquest primer festival es va celebrar del 5 de febrer al 23 d'abril de 1999.

Les formacions que hi van participar van ser les següents:

5-febrer-99          THE LAST GOOD GUYS
Encarregats d’ obrir el festival, i amb un estil jazz-pop, el grup estava format pel guitarrista i veu Joan Sanmartí, acompanyat pel bateria Salvador Niebla, i als teclats, Josep Mas Kitflus.

12-febrer-99        RANDY GREER & IGNASI TERRAZA TRIO
Aquest cantant nord-americà ens va deleitar amb les seves versions de Nat King Cole -pur swing-, acompanyat per un trio de luxe: Ignasi Terraza, piano; Àlex Permanyer, baix, i Oriol Bordas, bateria.

9-febrer-99          QUINTET D’EGARA
Aquest reconegut quintet de Terrassa va fer vibrar la Cava amb el seu estil be-bop. Va voler ser un tribut a una de les formacions més veteranes del país, vinculada al naixement de la primera cava de jazz de Terrassa.

26-febrer-99        TXELL SUST & AUGUST THARRATS TRIO
Aquest grup, que practica blues, no necessita gaire presentació, ja que la veu de Txell Sust, juntament amb l' inconfusible piano d'August Tharrats, ja són a bastament coneguts pel públic català. Varen comptar amb el contrabaix Artur Regada, i a la bateria, Aldo Munari.

5-març-99           MONKIANA
Aquesta va ser l'última presentació de l'homenatge a Thelonius Monk que varen fer els músics Gorka Benítez –saxo-, David Pérez -guitarra-, David Mengual-contrabaix- i Jo Krause –bateria-.

12-març-99         EMILIO SOLLA y AFINES
Fussió de jazz i folclore argentí. Aquest grup ens va fer gaudir de la seva música, amb una gran execució i una bona dosi d'improvisació.

19-març-99         JÜRGEN SCHEELE QUARTET
Liderat pel trompetista Jürgen Scheele, i amb Alfons Carrascosa al saxo alt, Alexis Cuadrado al baix, i el gran Peer Wiboris a la bateria, aquest grup va presentar un homenatge a Miles Davis, consagrant tot el concert a temes d'aquest músic.

23-abril-99          DJANGOLOGY i BIG MAMA ELECTRIC BAND
Aquest va ser el doble concert de clausura del festival, que es va celebrar al teatre municipal Atlàntida.

Per començar, els Djangology, grup format per Biel Ballester, guitarra solista; Joan Ramon Puntí, guitarra rítmica; Pere Vilaregut, contrabaix, i Eric Herrera, bateria, van poder mostrar les seves habilitats practicant l'estil de Django Reinhart, el jazz manouche, en un concert que va tenir molt bona acollida pel públic, i on van presentar-nos els seu primer CD.

La Big Mama (Montse Pratdesaba) i la seva Electric Band, formada pels músics Aljosa Mutiç -saxo i teclats-, David Soler –guitarra-, Jordi Portaz –baix-, i Julian Vaughn –bateria-, ens va presentar el seu CD Ser o no ser. En aquest concert, vam poder veure una Big Mama molt més elèctrica i 'marxosa' del que ens tenia habituats, fent moure el públic del seu seient i fent-lo gaudir d'un concert emotiu i ben especial, ja que feia força temps que no tocava per Vic.


ACTIVITATS PARALELES FESTIVAL DE JAZZ DE VIC 99

Concurs de formacions de jazz i música improvisada

En el marc del Festival de Jazz de Vic 99 es va endegar el I Concurs de formacions de jazz i música improvisada, esdeveniment del qual se’n va celebrar la final al Museu de l'Art de la Pell, el dia 17 d'abril de 1999.

El jurat era presidit per Manel Quadrada, president de l’ Associació de Músics professionals de Jazz de Catalunya (AMJC). La resta dels membres eren els següents:

Ramon Ferrer, músic i director de l’Escola Municipal de Música de Manlleu.
Montse Pratdesaba, compositora i cantant.
Pep Poblet, músic.
Joan Ramon Puntí, músic i professor.
Mariano Coma, crític musical.
Fausto Gramola, compositor i cantant.

Després de les corresponents deliberacions, el jurat va atorgar el tres premis convocats als següents participants:

Per a la més bona composició, dotat amb 40.000'- ptes., per a Emilio Solla.

Per a la més bona interpretació solista, dotat amb 30.000'- ptes., per a Noè Escolà.

Per a la més bona interpretació d’una formació, dotat amb 50.000'-ptes., per a Emilio Solla y Afines.

Menció honorífica per a Santi Careta Quartet.


Exposició retrospectiva de la Vic Bang Jazz Cava

Instal·lada al Museu de l'Art de la Pell, i oberta amb l’actuació, allà mateix, de Dani Alonso & his Lazy Chickens, i el seu swing.

Amb tot de fotografies cronològicament ordenades i explicades, i un o altre objecte curiós, aquesta exposició permetia situar-se i fer-se una idea de la formació d'aquesta entitat social, sense ànim de lucre, que és la nostra Vic Bang Jazz Cava, nascuda oficialment l'any 1991.