Castella i Lleó - Província de Zamora


Església de Sant Salvador
(Toro, Zamora)

41º 31,259'N ; 5º 23,827'O   
Temple de finals del segle XII i principis del XIII construït amb estil romànic però amb influències mudèjars. Va ser propietat de l'ordre dels cavallers templaris.

Capçalera

L'església té planta basilical amb tres naus acabades en absis semicirculars. La nau esquerre és lleugerament més curta que les altres, degut a l'existència de la torre campanar, que és d'una construcció anterior. Les naus estan cobertes amb volta de canó .Els absis estan decorats amb arcs cecs de totxana i un fris de dents de serra. En la part inferior es va construir un sòcol de pedra calcària per evitar el deteriorament dels murs degut a la humitat. A la part interior el temple està decorat amb els mateixos motius que a la part exterior: fileres d'arcs i frisos de dents de serra. També s'hi poden veure fragments de pintures gòtiques i renaixentistes.

Actualment és la seu del Museu d'Art Sacre de Toro i per aquest motiu no es permeten fer fotografies del seu interior. Les que es poden veure a continuació han estat descarregades de la pàgina web de l'ajuntament de Toro. La seva reproducció en aquesta pàgina s'ha fet amb l'objectiu d'oferir una millor descripció del monument i per tant difondre el ric patrimoni d'aquesta ciutat. En tractar-se d'una web sense ànim de lucre i de caire cultural, esperem que l'ajuntament no posi cap impediment a la seva exhibició, en cas contrari les retirarem immediatament.

Vista lateralDetall absis i coberta

Detall absisDetall pilars

Absidiola