Castella i Lleó - Província de Sòria


Església de Sant Pere
(Perdices)

41º 28,926'N ; 2º 27,211'O    
Església de finals del segle XII. Està formada per una sola nau, amb coberta de fusta, acabada en un absis. A diferència del que és habitual en el romànic de la zona, l'absis no té planta semicircular, si no pentagonal. Exteriorment trobem una columna adossada en cadascun dels angles amb capitells de senzilla factura. Per la part interior aquestes arestes estan reforçades per dues columnes adossades, de les que surten els nervis que sostenen la volta de l'absis. Els seus capitells tenen esculpits grius, pinyes i altres fruits. La coberta del presbiteri és apuntada, reforçada per dos arcs torals.


El temple tenia dues portes d'accés, de les quals només una és encara practicable. Aquesta es troba en el mur sud. Està formada per quatre arquivoltes de mig punt en gradació planes o en forma de bossell. Estan decorades amb boles, estrelles i escacats. Aquestes es recolzen en dues parelles de columnes, que tenen els capitells esculpits amb motius vegetals molt senzills.


La porta del costat nord ha estat reconvertida en una finestra. És molt senzilla i està formada dos arcs de mig punt adovellats, que descansen en uns àbacs decorats amb boles.