Castella i Lleó - Província de Sòria


Nostra Senyora dels Àngels
(Fuensaúco)

41º 45,954'N ; 2º 20,228'O   
Temple edificat en el segle XIII en estil romànic, tot i que ja comença a mostrar elements gòtics en alguns punts, com en la volta del creuer, que és de creueria.

Està formada per una sola nau amb fals creuer, ampli presbiteri i un absis semicircular orientat cap a l'est.


L'absis es divideix en tres espais gràcies a dos columnes adossades, que tenen els capitells esculpits amb palmetes i pinyes.  En cadascun d'aquests espais s'obre una finestra en forma d'espitllera, protegida per una arquivolta de mig punt, que es recolza en un parell de columnes amb els capitells esculpits amb motius vegetals.


En el mur sud del presbiteri trobem una finestra de característiques similars, però a la que posteriorment es va modificar per fer un ull de bou, que permetés el pas de més llum cap a l'interior del temple.


Sobre el presbiteri s'alça un campanar de cadireta de grans dimensions. El formen un total de cinc ulls, distribuïts en dos pisos: quatre en l'inferior i un de més petit en el superior.


La porta d'accés es troba en el mur sud. Està formada per quatre arquivoltes de mig punt en gradació, protegides per un guardapols. Estan decorades amb un fi bossell, a excepció de la segona que té esculpits uns petits cercles. Les arquivoltes es recolzen en tres parelles de columnes amb els capitells esculpits.

 Els del costat esquerre són de tipus vegetal, mentre que en el costa dret trobem harpies i figures humanes.