Castella i Lleó - Província de Sòria


Església de la Nativitat de Nafría la Llana
(Golmayo)

41º 32,064'N ; 2º 27,646'O   
Temple edificat en la primera meitat del segle XII. Està formada per una sola nau de planta rectangular, acabada en un absis semicircular. 


L'absis està dividit en tres parts mitjançant dues columnes adossades, que tenen els capitells esculpits amb motius vegetals. Sota la teulada trobem una cornisa, recolzada en mènsules esculpides amb caps humans i d'animals.

Detall de l'absis    Detall de l'absis

En cadascun dels tres espais trobem una finestra esqueixada de mig punt. Està decorada amb una arquivolta plana, que descansa en dos columnes amb els capitells esculpits amb motius vegetals i animals fantàstics. Protegeix la finestra una arquivolta esculpida.


La porta d'accés està formada per cinc arquivoltes decorades amb motius vegetals. Aquestes estan recolzades en dos parelles de columnes, que tenen diversos animals fantàstics esculpits.   

Capitells de la portalada       Capitells de la portalada

Sobre la porta encara podem veure les restes de tres arcs cecs, el central polilobulat. Aquesta arqueria és idèntica a la que podem veure en l'església de Santa Maria del castillo de Calatañazor.