Castella i Lleó - Província de Palència


Església de Sant Pere
(Frómista)

42º 16,097'N ; 4º 24,325'O   
Temple edificat en el segle XV en estil gòtic, tot i que els plans inicials van ser reformats al llarg del segle XVI, modificant el seu aspecte.


Està formada per tres naus, dividies en cinc trams i cobertes amb voltes estrellades. Aquestes són més senzilles en la part de la capçalera, la part més antiga del temple  i es van "complicant" a mesura que ens acostem als peus de les naus.


En el retaule que decora la capella major, realitzat per Francsico Trejo en el 1636, destaca el grup del Davallament, atribuïda al cercle de Juan de Valmaseda.


L'església té la particularitat d'estar lleugerament inclinada. El motiu és l'existència d'un rierol al seu costat, que hauria posat en perill l'estabilitat del temple en cas d'haver-se construït totalment alineat i per aquest motiu es va decidir desviar-lo uns graus i construir-la en un terreny més ferm.


Als peus de la nau es va construir una torre campanar d'aspecte molt robust i amb quatre cossos d'alçada. En el tercer destaca una petita finestra geminada. En el superior s'obren grans finestrals per acollir les campanes.


La porta d'accés es troba en el mur sud. És d'estil renaixentista i va ser esculpida per Juan Escalante a mode d'arc triomfal romà.