Principat d'Astúries


Torre Medieval
(Salas)

43º 24,545'N ; 6º 15,716'O   
Obra del segle XIV de caire defensiu. Està unida al palau Valdés-Salas per un pont en forma d'arc on hi ha esculpits els escuts de la família. Té planta quadrada i consta de quatre pisos. L'inferior era on s'ubicaven les masmorres. Les altres plantes estan cobertes amb volta de canó i es comuniquen entre elles a través d'una escala de cargol. En el segon pis hi ha un matracà defensiu. La torre es corona amb merlets i quatre torretes cilíndriques en les cantonades.

Vista general         Detall torre

Dins la torre es poden observar diverses peces pre-romàniques que pertanyien a l'antiga església de Sant Martí i que en 1980 van ser traslladades a aquesta nova ubicació.

Fragments de l'església de Sant MartíFragments de l'església de Sant Martí

Fragments de l'església de Sant MartíFragments de l'església de Sant Martí

Fragments de l'església de Sant Martí

Fragments de l'església de Sant MartíFragments de l'església de Sant Martí


L'església de sant Martí està situada a un quilòmetre al nord-est de Salas. Va ser donada a la catedral d'Oviedo l'any 896. A partir de l'any 951 es van iniciar unes obres de reconstrucció. Posteriorment es va reformar profundament entre els segles XV i XVIII. L'edifici actual presenta planta rectangular amb una única nau amb coberta de fusta. La capçalera és quadrada i està coberta amb volta de creueria. La portalada gòtica té un arc apuntat amb decoració de boles.
Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis
Tornar al mapa d'Astúries www.artmedieval.net