Aragˇ - ProvÝncia d'Osca


Sant Macari de Salanova
(Lasquarri, Ribagorša)

42║ 13,040'N ; 0║ 29,800'E       En l'antic lloc de Salanova, situat a tocar de la carretera que va de Llaguarres a Pobla de Roda, trobem una petita ermita dedicada a Sant Macari. Aquesta va ser constru´da ben entrat el segle XIII aprofitant bona part dels carreus d'una antiga esglÚsia, situada a pocs metres al sud-oest, coneguda com a Sant Macari el Vell i de la que queden unes poques filades de carreus dempeus.


Aquesta capella tampoc presenta un aspecte gaire encoratjador, doncs el seu interior estÓ totalment descuidat i ple de runa.


EstÓ formada per una petita nau, capšada a l'est per un absis semicircular obert directament a la nau. Exteriorment estÓ prÓcticament ocult degut al desnivell del terreny.


La porta d'accÚs es troba en el mur oest, feta amb grans dovelles, pr˛pia del perÝode baix-medieval en que va ser constru´t el temple.


VÓrem visitar aquesta esglÚsia durant l'estiu del 2011 i malgrat l'estat d'abandˇ i tristesa del lloc, sempre hi ha qui sap treure la punta a les coses i va dipositar una "curiosa imatge del patrˇ del temple".  Sense paraules...