Aragó - Província d'Osca


San Lorien
(El Pueyo de Araguás, Sobrarbe)

42º 28,489'N ; 0º 10,382'E   
En la part superior del petit nucli de San Lorien, en mig d'un prat, trobem aquesta església de molt reduïdes dimensions.  


El temple està format per una sola nau, capçada cap al nord-oest per un absis semicircular, que és la part romànica més ben conservada.


El cilindre absidal està dividit en tres espais mitjançant dues columnes adossades, que no arriben fins la teulada. Això és degut a que l'absis va ser sobrealçat o reconstruït, com es dedueix de la diferència de tècnica constructiva existent entre la part superior i la inferior del mur.  En la part central de l'absis trobem una finestra que ha estat mutilada amb el pas dels segles.


La nau ha estat profundament reformada i un mur oculta l'absis, el que fa molt difícil identificar els elements originals dels afegits.


La porta d'accés es situa en l'actual mur oest, tot i que probablement el temple era més llarg i aquest va ser construït posteriorment. Una finestra quadrada serveix per allotjar-hi una petita campana.


En la unió entre l'absis i el mur sud, trobem una pilastra adossada. En un dels seus carreus veiem esculpida la figura d'un quadrúpede. Sembla tractar-se d'un element reaprofitat, probablement d'un temple anterior.