Aragó - Província d'Osca


Església de la Asunción de Nuestra Señora de Tierrantona
(La Fueva, Sobrarbe)

42º 22,165'N ; 0º 16,347'E   
Edifici inicialment construït en el segle XII, si bé ha patit nombroses modificacions a llarg dels segles i ha quedat parcialment oculta per algunes construccions.


Està formada per una sola nau, capçada a l'est per un absis semicircular. Aquest està il·luminat per tres finestres, quedant oculta per una edificació posterior la del costat sud. Inicialment el temple estava cobert amb volta de canó, però en la restauració realitzada en 1980, es va substituir per una coberta de fusta a dos aigües. Només es manté una part de la volta de canó del tram corresponent als peus de la nau, que va ser escurçat per construir la rectoria.


Entre els segles XVII i XVIII es van afegir dues capelles laterals. La del costat nord va ser eliminada durant la citada restauració de finals del segle XX, restant visible el seu perfil.

També va ser afegida, en 1888, la torre campanar que trobem als peus del temple. En aquest moment es va obrir la porta que hi ha al seu costat, quedant en desús l'original del mur sud. Aquesta està formada per un senzill arc de mig punt adovellat.